E Twininng projemiz ''Atalarım Gibi Oynuyorum''

Azerbeycan ortaklı bu projemiz kapsamında 6– 10 yaş grubu öğrencilerimizle kültürümüzün bir parçası olan unutulmaya yüz tutmuş eski oyunları gün yüzüne çıkarmak ve nesilden nesile aktarımını sağlamaktır. Oyun kültürünü öğrencilere yerleştirerek sosyalleşmelerini, ekran başından uzaklaşmalarını sağlamak sosyal,duygusal,dil ve bilinç gelişimlerini sağlamaktır. Oyun malzemelerini üretirken el becerilerini geliştirmek,oyuncakları tasarlarken geri dönüşüm malzemelerini kullanarak doğaya katkıda bulunup, daha az doğal madde kullanımı sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmaktır. Proje 3 ay sürecektir. Bu amaç  çerçevesinde öğrencilerimizin el becerileri gelişmiş olmalarını sağlamak,öğrencilerimiz sosyal çevrenin farkına vararak doğadaki materyalleri daha bilinçli kullanmayı öğrenmiş olacaklar.Geçmiş ve gelecek arasında bağ kurarak takım çalışması ve işbirliğini öğrenmiş olacaklar.İletişim ve tasarım becerileri artmış olacak. Dijital oyun bağımlılığı azaltılarak, sanal ortamdan uzaklaştırmayı amaçlıyoruz. Proje yürütücümüz Yasemin SAKMAN’a ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

27-03-2023

Yayın: 27.03.2023 - Güncelleme: 27.03.2023 10:10 - Görüntülenme: 103